Δημοσιεύματα Ομιλίες Βιβλία Ζωγραφική Λέσβος Ιστότοποι

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018



«Ελλάς εν καμίνω»

Πάλιν οι Ηρωδιάδες μαίνονται
        Πάλι ζητούν επί πίνακι την κεφαλή της Ελλάδας. Γιατί η Μακεδονία είναι η κεφαλή του πολύπαθου τόπου μας.
Αφού κατάφεραν με τις μεθοδεύσεις  και τις οικονομικές τους αλχημείες, μέσα σε οχτώ χρόνια, να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα, να εξαθλιώσουν τη χώρα, να υποθηκεύσουν για δεκαετίες τον πλούτο της και να φτωχοποιήσουν τον  ελληνικό λαό,  φαίνεται ότι ήρθε η ώρα, χάρη και στους εδώ υποτακτικούς τους, να βάλουν χέρι και στην εδαφική ακεραιότητα  της πατρίδας μας.
Γιατί οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία του τεχνητού μορφώματος-κράτους των Σκοπίων, (σημειώστε ότι, συγκροτήθηκε με βάση σχέδιο και προτάσεις της Γερμανίας, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ),ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», θα είναι μια μόνιμη απειλή της εθνικής μας ακεραιότητας. Τα erga omnes  και τα λοιπά Πάνω Κάτω φληναφήματα των πρόθυμων πολιτικών, είναι στάχτη στα μάτια του λαού, είναι το χρύσωμα στο χάπι.
Η ξαφνική πρεμούρα που έπιασε την κυβέρνηση, να λύσει (και) το Σκοπιανό, δεν εξηγείται αλλιώς, ειμή από τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.  Έτσι μας στέλνουν γι ακόμα μια φορά τον Νίμιτς, που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου κέντρου που χρηματοδοτείται από Οπεν σοσαιτι φαν – Μακεδόνιαν του κ. Σόρρος με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το οποίο χρηματοδοτείται από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος κάλεσε τον κ. Ζάεφ προσφάτως, όπως αποκαλύπτει ο γεωπολιτικός αναλυτής, καθηγητής κ. Ι.Μάζης.
            Έτσι, βγήκε και ο Τσίπρας και είπε ότι το πρόβλημα έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια «και οι χαμένοι είμαστε εμείς». Δε μας εξήγησε τουλάχιστον, γιατί είμαστε οι … χαμένοι. Αλλά είπε κι ένα άλλο έξυπνο, ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να αποποιηθεί ότι είναι η μοναδική κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δηλ. είναι κληρονόμος, αλλά όχι….μοναδική. Κάτι να πάρουμε κι εμείς.
Το θέμα βέβαια είναι πολύ πιο σοβαρό από μια μοιρασιά κληρονομιάς.  Από κοντά ωστόσο και η Ν.Δ.  φαίνεται πρόσφορη να συμφωνήσει σε γεωγραφική χρήση του ονόματος, φωνάζοντας ωστόσο με στεντόρεια φωνή ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. «Σφάξε με πασά μου, να αγιάσω» δηλ. Γιατί, άμα τους ρωτήσεις, αν τελικά θα ψηφίσουν τη σύνθετη ονομασία, άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε.
Τότε, την ώρα της ψήφου, όπως είπε και ο Καράογλου, επιφανές στέλεχος του κόμματος, «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές»!!! Μπράβο του!!
Κάποιος πρέπει να του θυμίσει, ότι ετούτος ο λαός έζησε στα δύσκολα υπηρετώντας μια πλειάδα αξιών, και μ’ αυτές τις αξίες έγραψε την ιστορία του. Αν έβαζε μπροστά το ρεαλισμό αυτού του κυρίου, ούτε «Μολών λαβέ» θα κραύγαζε, ούτε «Το δε την Πόλιν σοι δούναι…» θα έλεγε, ούτε το 21 θα έκανε, ούτε το ΟΧΙ στο φασισμό θα βροντοφώναζε.
Πρέπει να θυμίσουμε τελικά και σ΄ αυτόν  και σ’ όσους  κουλαντρίζουν τέτοιες ρεαλιστικές λογικές, τα λόγια του Καβάφη, πως έρχεται μια μέρα σε κάποιους που πρέπει να πουν  το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι…
Κι αν αυτοί οι κάποιοι συμβαίνει να αποφασίζουν για την τύχη μιας Ελλάδας, τόσο το…χειρότερο γι αυτούς. Πάντως
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
Όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
Εκείνο το όχι – το σωστό- εις όλην την ζωή του.
Γι αυτό και σύσσωμος ο λαός πρέπει να δώσει το παρόν του, δηλ. το ΟΧΙ του, στο συλλαλητήριο της Κυριακής..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου