Δημοσιεύματα Ομιλίες Βιβλία Ζωγραφική Λέσβος Ιστότοποι

Τρίτη 16 Μαΐου 2017



«Ελλάς εν καμίνω»

          Με τα δυο του χέρια μας ….σώζει
            Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας που να μην είδε την παραπάνω δήλωση του επίδοξου σωτήρα  της Ελλάδας. Καλός δημοσιογράφος παντός καιρού (αρχής γενομένης από την εποχή της επταετίας), θεωρεί τα επικείμενα μέτρα υψίστην μεταρρύθμιση, γι αυτό και γεμάτος εθνική περηφάνια δήλωσε ότι θα τα ψηφίσει με τα δυο του τα χέρια. Για τη σωτηρία μας. Μας; Ή της δικής του καρέκλας;  Και, μόνο με τα δύο χέρια; Γιατί όχι και με τα τέσσερα;
Να δούμε  λοιπόν κατά πόσον αυτά τα μέτρα και, προπαντός, τα αντίμετρα, που θα «τρέχουν» κατά τα λεγόμενά τους  συγχρόνως, θα κάνουν να τρέχει από τα μπατζάκια μας η …ανάπτυξη. Και βέβαια η λέξη «αντίμετρα» είναι το νέον γλωσσικόν εφεύρημα της αριστερής ονοματοποιίας. Θυμηθείτε, όταν επέβαλαν τα πρώτα τους μέτρα, για να γλυκάνουν το χάπι μιλούσαν για «παράλληλο πρόγραμμα». Στα δεύτερα μας είπαν, «ναι, μέτρα, αλλά θα έχουμε ισοδύναμα». Και μιας και εξαντλήθηκαν όλα αυτά, τώρα τα λένε «αντίμετρα» και μάλιστα «ισορροπημένα».
Και επί της ουσίας,  με απλή λογική. Αφού ισχυρίζονται ότι «βγαίνουμε» από τα μνημόνια το 2018, τότε γιατί μας φορτώνουν από το ‘19(;) νέα μέτρα; Απλώς, γιατί βγαίνουμε από το 3ο μνημόνιο και μπαίνουμε στο 4ο. Κι αν μέτρα και αντίμετρα  θα έχουν (λένε) μηδενικό κόστος για τον κοσμάκη, τότε γιατί τα παίρνουν;
Φτωχοποιώντας όμως μεγάλο, το μεγαλύτερο τμήμα του λαού, (λένε πάλι) θα έρθει η ανάπτυξη. Ώστε μέχρι τώρα, δεν ήρθε! Και θα έρθει, γιατί θα αυξηθούν τα …γεύματα στους παιδικούς σταθμούς. Και δεν ντρέπονται, αλλά και δε σκέφτονται, ότι ομολογούν με αυτό τον τρόπο την αποτυχία τους. Γιατί βέβαια το ζητούμενο σε μια κοινωνία δεν είναι να αυξηθούν τα γεύματα, αλλά να μηδενιστούν ή  έστω να μειωθούν τα παιδιά εκείνα που θα περιμένουν  να χορτάσουν την πείνα τους πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό για να …φάνε.
Αλήθεια όμως, τα δικά τους παιδιά σε ποιον παιδικό σταθμό τα στέλνουν; Σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό; Άραγε κι αυτά θα τρώνε από τα γεύματα, που θα προέρχονται από  τη μείωση των συντάξεων και των μισθών  παππούδων και  γονιών;
Κοντολογής μας πιπιλίζουν με τα αντίμετρα τα οποία, αν ποτέ έρθουν, είναι σίγουρο ότι δε θα αφορούν αυτούς που υφίστανται τα μέτρα, αυτούς που υφίστανται νέες περικοπές στο εισόδημά τους, οριζόντιες και μέσο της αύξησης του αφορολόγητου.
Πώς το είχε πει; "Για κάθε ευρώ νέα μέτρα που θα παίρνουμε απ' τον πολίτη, θα επιστρέφεται ένα ευρώ σε αντίμετρα" Από το πλεόνασμα που θα έχουμε. Σε ποιον θα επιστρέφεται; Άντε τώρα να σου πάρει έναν ή δυο μισθούς ή συντάξεις από την τσέπη και αυτομάτως να την γεμίσεις με… γεύματα και φάρμακα. Να γιατί τα αντίμετρα τους είναι αυτό που λέμε «Να σε κάψω Γιάννη μ, να σ’ αλείψω λάδι».
Κι αφού είχαμε και πέρσι κάποια δις πλεόνασμα, τι έγινε;  Άκουσε κανένας πού πήγαν;  Α, ναι, δόθηκε ο 13ος μισθός ακόμα και σε χαμηλοσυνταξιούχους βουλευτές και υπουργούς.
Αλλά έχουν και ακόμα ένα αφοπλιστικό επιχείρημα, που απόφυγαν ωστόσο να το πουν «κόκκινη γραμμή» Είπε, «Μόνο και εφόσον συζητηθεί το χρέος θα εφαρμοσθούν μέτρα και αντίμετρα. Όλα αυτά πάνε πακέτο…».
Ναι, «μόνο και εφόσον» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Να τον πιστέψουμε. Ποιος δεν πιστεύει τον Πρωθυπουργό; Ποιος είπε ότι μας έχει συνηθίσει στα ψέματα, αμέσως να του βάλω πιπέρι στο στόμα.
Πώς το είπες, φίλε; Αν το εννοεί να το βάλει στο νόμο ρητά και ξάστερα, ότι, τότε και μόνον τότε, θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, εφόσον ρυθμιστεί (και όχι συζητηθεί) το χρέος.
Εγώ πάντως είμαι βέβαιος(!!!) ότι θα υπάρξει η ειδική ρήτρα στο νομοσχέδιο (των 900 και βάλε σελίδων), για να … φοβηθεί ο Σόϊμπλε ο καλός και η ανοιχτόμυαλη  η  Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου