Δημοσιεύματα Ομιλίες Βιβλία Ζωγραφική Λέσβος Ιστότοποι

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Αλληλέγγυοι



Οι υψηλοί  «αλληλέγγυοι»
                                                          
                Ώστε μας έρχεται ο Πάπας. Συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, από των Αθηνών Ιερώνυμο, από τον Πρόεδρο της Ελλ. Δημοκρατίας και, υποθέτω, από πολλούς κληρικούς και λαϊκούς, κυρίως σφογγοκωλάριους. Έρχονται στη Λέσβο των προσφύγων  και των λαθρομεταναστών, για να αναδείξουν, κατά πως έγραψε  στην επιστολή του πρόσκληση ο κ. Παυλόπουλος «… τις ανθρωπιστικές αξίες του κοινού μας Ευρωπαϊκού πολιτισμού(!!!) »  και παράλληλα, η παρουσία του Ποντίφηκα  θα τους …. παρηγορήσει(!!!)
            Έτσι λοιπόν, η Λέσβος μου, θα γίνει  θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, ως λέγουν τρίβοντας τα χέρια τους οι τηλεοπτικοί παπαγάλοι, αφού οι Προκαθήμενοι  της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εν αγαστή συμπνοία θα επισκεφτούν το νησί, θα συμπροσευχηθούν, θα ασπαστούν εαυτούς και αλλήλους και θα πάνε και στον καταυλισμό της Μόριας, όπου  θα συγκινηθούν δεόντως και θα σφίξουν εγκαρδίως το χέρι (πραγματικών ή υποτιθέμενων) προσφύγων.
Θέλω τώρα να μου εξηγήσει κάποιος χριστιανός, που λέει ο λόγος, ή και κάποιος μουσουλμάνος, τί θα επιτευχθεί  με το σφίξιμο του χεριού, του πάσα ένα πρόσφυγα. Θέλω να μου πει κάποιος, αν, τη μάνα που έβλεπα πέρσι το Νοέμβρη με το βρέφος στο βυζί να βγαίνει βρεγμένη απ’ τη θάλασσα, αν την αγγίζει καθόλου η ευλογία του  Πάπα ή του Βαρθολομαίου. Σκασίλα της !!!
Γιατί εδώ πρόκειται για την υποκρισία σ’ όλο της το μεγαλείο. Γιατί, όλοι αυτοί οι αγιώτατοι και παναγιώτατοι  κύριοι, αν πράγματι κόπτονται από αγάπη για τους πρόσφυγες, αντί να κάνουν ανοιξιάτικο ταξίδι αναψυχής μαζί με τους παρατρεχάμενους στη Μυτιλήνη, θα έπρεπε να είχαν ήδη πάει να βρουν και να πιέσουν  όλους τους πολεμοκάπηλους του κόσμου, σε Ανατολή και Δύση, -ή μήπως δεν τους ξέρουν; – και να τους κουνήσουν το δάχτυλο να σταματήσουν τον πόλεμο στη Συρία και στη γύρω περιοχή.
Τώρα, ύστερα από τόσα χρόνια πολέμου, προσφυγιάς και καταστροφής, τους έπιασαν τα φιλάνθρωπα αισθήματα και πώς θα τα δείξουν; Ήθελα να ήξερα, αν θα πάνε στις ακτές της Συκαμιάς να μπουν στη θάλασσα, εκεί, όπως οι δικοί μας οι ψαράδες, να σώσουν κανένα μωρό από πνιγμό. Κι ήθελα να δω ακόμα αν θα στερηθούν κάτι από τα πλούσια γεύματα και δείπνα που θα παρατεθούν, προκειμένου να γίνει πιο αξιοπρεπές το συσσίτιο των προσφύγων.
Και, άντε. Δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσει ο πόλεμος ή να μην αρχίσει η προσφυγιά. Άκουσε ωστόσο κανένας χριστιανός να γίνεται καμιά κουβέντα, καμιά κίνηση για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιόχειας, για τους εκεί δικούς μας, χριστιανούς, κλήρο και λαό, που μένουν  στον τόπο τους και αιχμαλωτίζονται και φονεύονται; Μούγκα στη στρούγκα, που λένε.  Ένας έρανος, μια επιστολή, ένα δέμα, ένας καλός λόγος, μια παράσταση  για τους ομόθρησκους;
Αλλά είναι και το άλλο. Όλη αυτή η μετακίνηση των αγιωτάτων, που λένε ότι θα συνοδεύονται και από καμιά διακοσαριά άτομα, βάλε και άλλους τόσους κρυφούς για ασφάλεια, θα έχει ένα τεράστιο κόστος. Θα βρεθεί κανένας να μας πει, ποιος θα το επωμισθεί; Ποιος θα πληρώσει το βαρκάρη; Τα πλοία, τα αεροπλάνα, τις λιμουζίνες, τις ασφάλειες, τις βενζίνες, τα ξενοδοχεία, τους αστακούς και τις γαρίδες;
Εκτός κι αν, η κίνηση αυτή των Προκαθημένων έχει τη σημειολογία της, για να δοθεί το … Νόμπελ Ειρήνης στα νησιά. Αυτό πράγματι είναι ενδιαφέρον. Γιατί πρόκειται για μεγάλο λουφέ, και σε μια τέτοια περίπτωση πολλοί ενδιαφέρονται να είναι … αλληλέγγυοι.
Ουαί  υμίν (και ημίν) υποκριτές!!!!